Dag 02: aankomst Oriental Kwai Resort, Kanchanaburi

18 januari 2015 - Kanchanaburi, Thailand

Kanchanaburi kaartNa een voorspoedig reis via plain, trains, mini-van & Tuk-tuk aangekomen bij de lokatie van mijn eerste overnachting in Thailand: Oriental Kwai Resort, Kanchanaburi http://www.orientalkwai.com/

Kanchanaburi (Thais ook wel:Kan of Kanburi) is een stad in Centraal-Thailand en ligt aan de samenvloeiing van de Khwae Yai en de Khwae Noi rivieren die tezamen de Mae Klong rivier vormen.

Over de Khwae Yai rivier ligt in de stad de Brug over de rivier de Kwai. Bij het aanleggen van deze brug tijdens de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van de spoorverbinding tussen Birma en Thailand door de Japanners kwamen veel dwangarbeiders om het leven, waaronder ook Nederlanders.

Voor meer historische duiding over dit gebied zie Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kanchanaburi_%28stad%29

Het resort is schitterend gelegen in de natuur, sereen. De gastenverblijven zijn - net als de andere bebouwing en het gehele terrein - brandschoon en verkeren in zeer goede staat. Neem gerust even de tijd om de foto's in het album aan te klikken.

Sleep well Wilma pillowZo, 21:00 uur lokale tijd na een lange reis en de vele eerste indrukken duik ik de pitkist in.Morgen word ik om 09:30 uur opgehaald en gaat mijn avontuur bij Elephants World - dat eigenlijk al 4 maanden geleden begon - daadwerkelijk van start.

Benieuwd in hoeverre het kussensloop - cadeau van manlief - helpt om lekker weg te dromen.

1. Wendy:
    18 januari 2015
    hi Wilma, wat leuk,deze reisblog!! Ontzettend leuk te zien en volgen wat je allemaal meemaakt en doet -> wat een superplek, oriental kwai resort! heel veel plezier en we blijven je volgen :-)
  2. Hans Sluijter:
    18 januari 2015
    Leuk Wilma, we gaan je volgen!
  3. Astrid:
    18 januari 2015
    Sjiek hoor dat resort ! Ben benieuwd naar je slaapplaats in t olifanten kamp ;-D
  4. Eddei:
    19 januari 2015
    YEAHHHHHHHHHHHHH willy on the move (ur ass).
    ik maak deze pagina mijn homepage, kan ik iedere dag jaloers kijken hoe lekker jij in thailand zit....
    veel plezier morgen met de reis naar de slurfen!